閱讀理解。?
I often go to the supermarket with my mother on Sundays.My father likes fruit very much.We buy some apples for him.My mother likes bananas.Look!The strawberries are very nice."Mum,do you like them?"I say to Mum."Yes,I like strawberries very much."Mother buys some for herself.The oranges are very nice.Mother buys some for me.We need some vegetables.The vegetables in the supermarket are very good.I don't like onions,but my parents like them.I like carrots very much.They are good for eyes.We buy lots of carrots.After shopping,my mother and I have French fries,hamburgers and cola for lunch.Though(盡管) my mother thinks they are not good for health,I like them very much.She agrees(同意) that I can have them once(一次)a month(月).I agree with her.Too much junk food is bad for our health.And then we go back home with the fruit and vegetables.
任務(wù)一:閱讀文章,選出他們在超市買的東西。 apples,strawberries,oranges,carrotsapples,strawberries,oranges,carrots
?
任務(wù)二:根據(jù)短文內(nèi)容選擇最佳答案。
(1)Who does the writer go shopping with? BB
A.The writer's father.
B.The writer's mother.
C.The writer's friend.
(2)What are good for eyes?? CC
A.Apples.
B.Vegetables.
C.Carrots.
(3)In the writer's opinion,we should AA.
A.eat healthy food
B.eat more hamburgers
C.drink cola every day
任務(wù)三:根據(jù)短文內(nèi)容,想一想生活中哪些是Junk food,請將其寫在下面橫線上。
French fries,hamburgers and cola .French fries,hamburgers and cola .
【答案】apples,strawberries,oranges,carrots;B;C;A;French fries,hamburgers and cola .
【解答】
【點(diǎn)評】
聲明:本試題解析著作權(quán)屬菁優(yōu)網(wǎng)所有,未經(jīng)書面同意,不得復(fù)制發(fā)布。
發(fā)布:2024/10/3 1:0:1組卷:5引用:1難度:0.9
相似題
-
1.短文閱讀,對的寫"T",錯(cuò)的寫"F"。
I have a big classroom.There are many desks and chairs in my classroom.The picture is on the wall.The computer is next to the TV.The desks are red.There are a schoolbag on my desk.There are three storybooks and ten pencils in jye.ai.It's so heavy.I like my classroom.
(1)The computer is under the TV.
(2)There are many desks and computers in my classroom.
(3)I don't like my classroom.
(4)My schoolbag is so heavy.
(5)The picture is on the floor.發(fā)布:2025/4/2 14:0:2組卷:4引用:2難度:0.3 -
2.閱讀短文,根據(jù)短文內(nèi)容判斷下列句子是否符合短文內(nèi)容,符合的打"√",不符合的打"×"。
Hello,I'm Sandy.I'm a student.I often go to school by subway.Sometimes I go by bus.Our school is next to the bookstore.I often buy some books with my friends in the bookstore.Behind the bookstore,there is a science museum.There are many robots in it.
Hello,I'm Mary.I'm a student,too.I go to school on foot because our school is near my home.Our school is on Dongtang Street.We can see a post office,a library and a hospital there.My school is on the left of the library.I usually go to the library on Sunday.On the right of the library,we can see a post office.And my parents work in the post office.
(2)We can see a bookstore in front of Sandy's school.
(3)There are many robots in the science museum.
(4)The post office is on the right of the library.
(5)Mary's parents work in the post office.發(fā)布:2025/4/2 14:30:1組卷:1引用:1難度:0.6 -
3.閱讀短文,選擇正確的答案.
December 25th is Christmas Day.In most Western countries,it is the most important day in the year.All the people come back to their homes.On Christmas Day,bells ring everywhere.The ringing bells tell people Christmas is coming.People sing and dance day and night.They have a good time.
Most families buy a Christmas tree for their children.And there are some presents in the tree here and there.People also put presents in children's stockings.In many places,F(xiàn)ather Christmas brings presents to them.He is a kind man and in red clothes.There is a big bag on his back.In it,there are a lot of presents.
On Christmas Day,people enjoy a lot of nice food.But some poor people have no houses to live,and have no food to eat.They die of cold and hunger on Christmas Day.
(1)In most Western countries,
A.Christmas Day
B.May Day
C.Children's Day
D.Teacher's Day
(2)Which sentence is not true?
A.On Christmas Day,all the people come back to their homes.
B.On Christmas Day,bells ring everywhere.
C.People sing and dance day and night.
D.Only children have a good time.
(3)What do most families buy for their children?
A.A Christmas tree
B.Some presents
C.New clothes
D.Both A and B
(4)In Father Christmas's bag,there are a lot of
A.food
B.books
C.presents
D.bells
(5)People also put presents in children's
A.bags
B.desks
C.stockings
D.shoes發(fā)布:2025/4/6 13:0:1組卷:159引用:6難度:0.4
相關(guān)試卷